О продуженом боравку

ОШ “Васа Стајић“ има одличне услове за организовање продуженог боравка за ученике првог и другог разреда. Продужени боравак као облик организованог рада показао се корисним, јер деца нису након наставе препуштена сама себи, у друштву су својих вршњака, имају редован оброк, а простор у којем бораве је изузетно пријатан и прилагођен њиховом узрасту и потребама.
У Васином боравку деца самостално и уз помоћ учитељица раде на изради домаћих задатака и учествују у низу креативних радионица и разноврсних слободних активности.
Продужени боравак у нашој школи одвија се у периоду од 7 до 17 часова.

Мејл адреса продуженог боравка је: boravakvs@gmail.com

Један од најбитнијих активности продуженог боравка је самостална израда домаћих задатака ученика. Овај рад подразумева израду домаћих задатака, преглед истих од стране учитељице, увежбавање усвојеног градива и пожељних модела понашања у друштву. Уколико ученици немају обавезан домаћи задатак, учитељице у продуженом боравку припремају додатно вежбање у складу са жељама ученика.

Слободне активности подразумевају: слушање музике, спортске активности у школском дворишту, корективне вежбе, креативне игре откривања, сликања, цртања, друштвене игре, психолошке игре вежбања концентрације.

Слободно време обухвата оне активности које ће предлагати ученици и ту је посебан акценат на њиховој социјализацији. У слободном времену ученици цртају, друже се и размењују идеје.
Продужени боравак је украшен креативним радовима ученика и зрачи позитивном енергијом. Деца се у њему осећају као код куће.

Од октобра 2021. године продужени боравак се налази у новом и ушушканом кутку школе кога чине:

  • кутак у којем ученици ужинају;
  • простран ходник који служи за одлагање обуће, торби и јакни;
  • три модерно опремљене учионице за учење и игру
  • просторија за одмор, гледање цртаних филмова, игру и забаву:
  • трпезарија
  • два тоалета