Сад…

Наша школа налази се у улици Војводе Книћанина 12 б (у истој улици је и средња медицинска школа). Крај у коме смо прилично је миран, јер нас окружују породичне куће. Ако изузмемо Улицу цара Душана, која је нешто прометнија, мирни смо и што се саобраћајне вреве тиче. Линијама градског превоза повезани смо са свим деловима града, тако да до нас можете стићи аутобусима који саобраћају на линијама 2, 6, 11, 9.

Школа као грађевински објекат и двориште остали су у оквиру првобитног изгледа од изградње 1956.године. Дужина главног објекта је 80 метара, а ширина 11 метара. Завршени су радови надоградње и адаптације старе школске зграде, чиме  се Школа проширила за пет новоизграђених учионица, зборницу, канцеларије управе, а адаптиране су и две учионице.

У школи има око 940 ученика, распоређених у 35 одељења, 18 нижих и 17 виших.

По својим димензијама, опремљености и броју ученика, наша школа спада у средње развијене. Међутим, оно што је сврстава у ред бољих јесу њени ученици и стручни кадар. Без обзира на наше, условно речено, недостатке, успевамо да будемо у врху по својим постигнућима. Из године у годину наши ученици, уз помоћ својих ментора, заузимају прва места на општинским, окружним и републичким такмичењима готово из свих области. Поносни смо и на своје бивше ученике, који су и нама захваљујући, постали успешни како у даљем школовању, тако и у својим каријерама као одрасли људи. Да све буде још лепше, радо нас посећују и схватају значај времена проведеног у нашим клупама. С правом се може рећи да смо помогли у њиховом усмеравању, тако да су многи од њих сада квалитетни уметници, научници и пословни људи.

Као школа трудимо се да дамо нашим ученицима једно квалитетно и комплетно знање, које ће им помоћи у даљем школовању, али и грађењу сопствене личности. Радимо на усавршавању ученика у свим предметима, настојећи да максимално помогнемо и оним натпросечнима, али и онима са слабијим способностима. Сходно томе, темељно се ради на додатној настави, али и на инклузији ученика са посебним потребама, тако да су наша врата широм отворена најразличитијој деци. Осим у области науке, радимо и на развоју деце са уметничким склоностима као што су сликарство, музика и драма. И спорт у нашој школи заузима важно место, јер здрава деца, спортског духа, и упозната са спортском етиком, могу постати и здрави људи. Због свега тога присутни смо на свим врстама такмичења, и то веома успешно.

Веома нам је важна и безбедност наших ученика као и едукација о ненасиљу. Осим уобичајеног професионалног обезбеђења, имамо у сваком моменту и дежурне наставнике и ученике. Трудимо се да у потпуности наша школа постане пријатно и безбедно место за боравак њених ученика и радника.

У нашој школи годинама уназад поред припремне наставе за завршни испит, реализује се и припремна настава из ликовне културе. Баш из тог разлога, налазимо се у првих пет школа по успешности тог испита и упису наших ученика у све средње школе, па и у уметничку Богдан Шупут.

Трудећи се да одговоримо потребама и интересовањима наших ученика, активно учествујемо и у раду Дечјег савеза и Црвеног крста града, тако да смо успешни и у свим њиховим активностима. Сходно томе, имамо и неколико важних пројеката у које смо укључени.

Ако сматрате да смо школа по вашој мери, слободно дођите, има места за све. Иако смо по простору можда мали, наше срце је велико, а и по народној пословици Где чељад нису бесна, ни кућа није тесна.

ДОЂИТЕ У ВАСИНУ! ЧЕКАМО ВАС!

П. С. Ако било ко жели да помогне да би нам школа била још боље опремљена и модернија, нећемо се љутити, свака помоћ је добродошла.