Дан примирја у Првом светском рату

Дан примирја у Првом светском рату обележава се у знак сећања на 11. новембар 1918. године. Прекид непријатељстава званично је ступио на снагу 11. новембра 1918. године; једанаестог часа, једанaестог дана, једанaестог месеца.

Као главни мотив за амблем овог празника, у Србији, користи се цвет – Наталијина рамонда, аутентична биљка са ових простора. Оно што је специфино је то што чак и када се осуши, уколико је залијете, она ће потпуно оживети. На тај начин она симболизује Србију након Првог светског рата, која се издигла из пепела након ратне трагедије.

Дан примирја у Првом светском рату, као и сваке године до сада, обележили смо на достојан начин. У знак сећања на све жртве Великог рата и ове године деца су имала прилику да чују причу о историјским догађајима, да погледају презентацију о свим значајним историјским личностима. Управо они сами  презентовали су у свим одељењима школе својим другарима.

Ученици историјске секције  направили су преко хиљаду цветића, наруквице са Наталијином рамодом, и украсили ходнике школе својим радовима где су показали велику креативност.

Наставница историјске секције Мирјана Вуксановић