21. март – Светски дан поезије (УНЕСКО)

Учитељице продуженог боравка Јелена Радаковић и Маријана Личанин су са својим групама, ученицима првог разреда у сарадњи са библиотекарком Татјаном Коларски обележиле Светски дан поезије.

Обележавање Дана поезије је трајало три недеље и садржало је четири активности.
1. Библиотека – ученици првог разреда који похађају продужени боравак су провели један час у библиотеци где их је библиотекарка упознала са значењем речи поезија, обележавање, рима… а затим су ученици рецитовали песме које знају. Научили су где се у библиотеци налазе књиге поезије за њихов узраст.


2. Продужени боравак – читање поезије за децу наших песника. Учитељи и ученици су се у слободно време у продуженом боравку, недељу дана „дружили“ са нашим песницима и читали њихове песме (Љубивоје Ршумовић, Драган Лукић, Добрица Ерић…)
3. Продужени боравак – писање изрека о читању и чинквина поезије на „књигама“ које су ученици сами направили.
4. Библиотека – ученици су своје радове донели и прочитали библиотекарки, а затим су са великом радошћу направили песнички пано.


Посета библиотеци требала би да буде обавезна и лепа навика ученика. Како би то заиста и било, потребно је да се окупљамо, учимо једни од других, истражујемо, а при томе, свако дружење претворимо у креативну игру.

Библиотекарка Татјана КОЛАРСКИ