ВАСИНИ СУ ОБЕЛЕЖИЛИ МЕЂУНАРОДНИ ХУМАНИТАРНИ ДАН

Поводом Међународног хуманитарног дана, који се обележава 23.новембра, у ОШ “Васа Стајић“ је током протекле недeље организована хуманитарна акција прикупљања помоћи за децу пацијенте Дечје болнице у Новом Саду. Пакет помоћи се састојао од школског  прибора, књига  и друштвених игара. Поред учешћа у акцији прикупљања помоћи чланови историјске секције су направиле презентације на тему Филантропија и испричале најважније о појму филантропија, о хуманитарном раду као и о највећим задужбинарима у историји Србије.

Ученици наше школе су се и овог пута радо одазвали хуманитарној акцији. Међу поклонима су се нашле бојице, фломастери, зарезачи, оловке, бојанке, књиге, сликовнице, пластелин, свеске, друштвене игре, слагалице као и понеко писмо подршке великим борцима-пацијентима Дечје болнице у Новом Саду.

Поклон је уручен запосленима у Дечјој болници, а у томе су нам помогле представнице ученика наше школе, ученице 7-4 Ракић Јелена и Болта Ана. Уз лепе речи, захвалност и осмех запослених (у болницу нисмо могле да уђемо, јер посете нису дозвољене) добили смо Захвалницу за показану хуманост , но можда је најважније што смо постали богатији за још једно искуство у хуманитарном раду којим се бавимо дуги низ година, јер ми смо мала школа великог срца.

Захваљујемо се свима који су на било који начин учествовали у обележавању Међународног хуманитарног дана.

Јасминка МАРИН

Тим за међупредметне компетенције и предузетништво