Предавања Саветовалишта за младе

У периоду од 23. до 25. маја ученици 5, 6, и 7. разреда су присуствовали предавањима о превенцији пушења, зависности од интернета и репродуктивном здрављу, која су организована у нашој школи у сарадњи са Саветовалиштем за млада Дома здравља „Нови Сад“.

Др Драгана Зарић је ученицима 5. разреда говорила о превенцији пушења код младих, о штетности дуванског дима и никотина на организам, као и о пасивном пушењу којем је изложен велики број деце.

Маријана Загорчић, струк. мед. сестра, је дискутовала са ученицима 6. разреда о добрим и лошим странама интернета, о изазовима који су преплавили друштвене мреже и о знацима и симптомима проблемске употребе интернета.

Знањем до унапређења репродуктивног здравља је била тема о којој је др Драгана Зарић разговарала са ученицима 7. разреда. Сазнали су да појмови пубертет и адолесценција немају исто значење, која је разлика између љубави и заљубљености, као и о томе који су најбољи начини за спречавање нежељене трудноће.

О свим овим темама можете више сазнати у Саветовалишту за младе које се налази у објекту „Јован Јовановић Змај“ у улици Змај Огњена Вука 19. Радно време је сваког радног дана од 7 до 20 часова. Број телефона је  021/451-451, а адреса електронске поште mladi.dzns@yahoo.com.

Поред ових предавања, Саветовалиште се бави и следећим активностима:

  • превенција алкохолизма и наркоманије
  • правилна исхрана и физичка активност код младих
  • проблеми злостављања и занемаривања младих
  • педагошко-психолошко саветовање младих са проблемима одрастања и учења.